luni, 9 martie 2009

Asteptand...

Problema lumii moderne este ca are prea multe doctrine politice si nici o doctrina morala. In conditiile in care beneficiem de tot confortul necesar pentru a ne dezvolta spiritual, ne indreptam cu o viteza uimitoare spre degradare.
In veacurile de mult apuse, cand si cea mai banala gripa putea avea efecte catastrofale asupra organisului uman, cand pentru a diminua intunericul noptii care apasa greu asupra peretilor sumbrii ai odaii cu iz de mucegai, se apela cu incredere la setul de lumanari de pe policioara, cand luxoasa buda o reprezenta olita cu smaltul sarit de sub pat, atunci, odinioara, au fost asternute pe hartie marile capodopere ale literaturii, muzicii, picturii etc. Marilor compozitori de atunci nici prin cap nu le trecea ca muzica lor va fi, pentru noi, cei din secolul XXI, un refugiu, o reverie si un balsam sufletesc... Poate ca oamenii de atunci constientizau ca nu Everestul este muntele cel mai greu de urcat, ci Golgota. Poate ca atunci nu prima confortul fizic in fata celui psihic. Si, cu siguranta, trufia nu era ridicata la rang de trasatura princeps a personalitatii individului. Cat de simplu, de umil, de dureros si de bland l-a intrebat Isus pe aprodul care i-a dat prima palma :"De ce ma bati?" Dar noi, oamenii obisnuiti, nu am reactiona cu o intrebare de genul:" Ba, fraiere, tu stii cine-s io!?"?
De aceea tind sa cred, in incultura mea multilaterala, ca Apocalipsa va fi mai degraba o revelatie, decat sfarsitul lumii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

mi-a placut aia cu fraieru' :)))

ainaw spunea...

Salut! Vrei să facem schimb de link-uri? Dacă da adaugă următoarele date în blogroll-ul tău: titlu: jocuri noi şi url: http://www.ejocuri-noi.ro . Eu îţi voi adăuga link-ul site-ului tău pe blogul oficial şi anume http://www.blog.ejocuri-noi.ro . Mulţumesc. :d

Unknown spunea...

Sunt interesat de un schimb de linkuri.
http://usor-online.blogspot.com/