luni, 22 decembrie 2008

As vrea sa-mi fac un ONG

As vrea sa-mi fac un ONG. Obiectul activitatii: exterminare in lagare de concentrare. Persoane vizate: politicienii romani. Acesti "grei" care posteaza in ingerasi trimisi de divinitate sa reprezinte interesele unui popor. Un popor prea greu batut de soarta. Un popor care inca mai merge la vot in speranta ca noii alesi vor aduce o raza de speranta pe strazile pline de mocirle si in bojdeucile fara electricitate din varf de munte.
Dar, vorba lui Mircea Badea: "Nu se va schimba nimic pentru oamenii obisnuiti. Dar nici nu vreau sa ma ia cineva de prost." Perfect adevarat. Politica de fapt este un joc cu miza foarte mare. Noi, masele de oameni sarmani, nu suntem decat pionii de inceput. Pioni atacati de cai, ture, nebuni si in final de regina. Pioni scosi din schema imediat dupa iesirea din salile de votare. Deci, sa nu ne amagim. Nimeni vreodata nu ne va lua in seama... poate ca, o data la patru ani, isi mai aduc aminte si de plebe... Noi, nu existam.
Eu ii percep ca pe niste ulii. Infometati, cu fetele transfigurate de foame (de bani). Dar parca niciodata nu au fost alesi in functiile cheie cei mai salbatici dintre salbatici.

Iata si lista celor mai salbatici dintre salbatici (nume de scena-ministrii) din cabinetul Emil Boc:
Premier: Emil Boc (PD-L)
Vicepremier: Dan Nica (PSD)
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale: Marian Sârbu
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Ilie Sârbu
Ministerul Educaţiei şi Cercetării: Ecaterina Andronescu
Ministerul Sănătăţii Publice: Ionuţ Bazac
Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul: Victor Ponta
Ministerul Afacerilor Externe: Cristian Diaconescu
Ministerul Administraţiei şi Internelor: Gabriel Oprea
Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile: Nicolae Nemirschi
Ministerul Economiei: Adriean Videanu
Ministerul Finanţelor: Gheorghe Pogea
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii: Radu Berceanu
Ministerul Apărării Naţionale: Mihai Stanişoară
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei: Vasile Blaga
Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional: Toader Paleologu
Ministerul Tineretului şi Sportului: Monica Iacob Ridzi
Ministerul Turismului: Elena Udrea
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: Gabriel Sandu
Ministerul Justiţiei: Cătălin Predoiu

In timp ce noi, cei multi, alergam precum furnicile sa castigam un ban cinstit, ne asezam sarguinciosi la cozile interminabile din fata ghiseelor pentru plata contributiilor la stat, in timp ce chinurile foamei au ajuns sa fie suferinta suprema a celor multi care impart felia de paine in sapte, ei, inaltii functionari publici isi etaleaza cu nonsalanta pe la posturile tv calitatile native si hobby-urile pe care, cu parere de rau, din lipsa timpului liber (timp pe care si-l dedica in intregime gasirii solutiilor viabile pentru bunastarea acestei tari, bla bla bla), nu si le mai pot permite. Sunt foarte ocupati, dragii mei... Asa se face ca actuala doamna Ministru al Turismului, nimeni alta decat Elena Udrea, este un geniu al spălatului de podele şi o maestră în arta croşetatului. Pentru cei ce nu o "fac din ochi" iata niste imagini relevante:















Cum spuneati dvs, doamna...si pe fata si pe dos...

Probabil tot aceste fotografii relevante au stat la baza numirii doamnei in functie. Asa ca, domnule Sorin Tudor, degeaba afirmati in editorialul dvs din 28 septembrie 2008:"nu-mi pot da seama cum aceste înmărmuritoare talente ar putea să o transforme pe Elena Udrea, dacă nu într-un politician mai bun, măcar într-un politician mai breaz". Iata ca au transformat-o in ministreasa... Si cu siguranta sunt multi aceia care se intreaba : „Da’ fularu’, pentru cine-i fularu’?!“.

Niciun comentariu: